Er det ikke besværligt?

Om fleksjob

At ansætte en fleksjobber er besværligt!

Nej. At ansætte en medarbejder i fleksjob er ikke anderledes end at ansætte en helt almindelig medarbejder – tværtimod findes der fordele.

Er en fleksjobber stabil arbejdskraft?

En person ansat i fleksjob, er ikke mere fraværende eller inkompetent end andre. Årsagen til bevilling af fleksjob kan være meget forskellige, men i bund og grund er det for arbejdsgiver enormt simpelt.

Fleksjobberen ansættes efter en helt almindelig overenskomst (hvis virksomheden har en sådan), eller under samme vilkår som andre medarbejdere er ansat.

Forskellen ligger i, hvor mange timer arbejdsgiver betaler for. Altså der betales UDELUKKENDE for de effektive timer personen er ansat under. I mit tilfælde 20 timer om ugen. Ergo arbejdsgiver udbetaler løn og evt.pension, tilsvarende de 20 timer. Man kan med fordel mere betegne det som en deltidsansættelse.
Fleksjobberens resterende løn (op til de typiske 37 timer om ugen), udbetales af kommunen, og er derfor en sag direkte mellem den ansatte og kommunen.

Men skal der ikke søges om refusion og alt muligt?

Nej! Siden 2013 med den “nye” fleksjobreform er det ultra simpelt.

Arbejdsgiver udbetaler den aftalte løn (fx 15.000 kr. / md.) og det er det.

Men du nævnte fordele ved en fleksjobber?

Fordelene kan faktisk være ret mange:

  • Man får oftest en yderst kompetent og erfaren ansat, som blot ikke længere kan varetage en fuldtidsstilling
  • En fleksjobber har oftest aktivt valgt at fortsætte med at bidrage til arbejdsmarkedet og er derfor top motiveret for at være så “normal” som muligt. Altså medabejderen er oftest enormt passioneret!
  • En fleksjobber er udmyg og generelt blot taknemmelig for at kunne bidrage
  • Ved sygdom eller fravær, kan arbejdsgiver modtage lønkompensation allerede fra første fraværsdag – og dette ligegyldigt om det er relateret til fleksjobbet, eller blot ved almindelig sygdom såsom influenza, ondt i halsen etc.
    (Personligt har det aldrig været på tale – jeg er aldrig syg).